Пешеходци

Венелина Лазарова – Национална телевизия Българе

Телевизия Българе като медиа тази година застана зад каузата за безопасност на движение по пътищата, поради което през цялата година в актуалните предавания на телевизията се обръщаше внимание на проблема, като се канеха гости,излъчваха се видео и снимкови материали.

Вера Черкезова – Радио Веселина

Децата да научат важни правила за пътната безопасност под формата на игри, в рамките на интерактивния образователен спектакъл "Приказка за пътя". Припомнихме на децата как и къде се пресича правилно, научихме ги как се оказва първа помощ на пострадал при пътно произшествие, как се използва телефон 112 и др.

БНР Бургас

С атрактивни репортажи, анализи на специалисти, радиопредавания, превантивни кампании сред деца и младежи, БНР Бургас влага целия си ресурс, за да промени черната статистика на пътя. От тази година сме партньори на Фондация "Евелин Дуков". Тя бе създадена в памет на колоездач от Царево, който загуби живота си, блъснат от пиян шофьор. Медията ни...

Георги Стоянов

Книгата "Останете живи" и кампанията по представянето й имат за цел да изградят инстинкт за самосъхранение у младите хора, да им помогнат да се предпазят от това да станат част от черната статистика на загиналите, ранените или причинилите смърт на пътя. Мисията на изданието е да предупреди колкото се може повече подрастващи момчета и...

ДГ “Пролет”, гр. Пазарджик

Изработване модел на педагогическа технология стимулираща безопасното поведение на децата при движение по улиците и умения за спазване на правила за улично движение.

Основно училище “Отец Паисий”, с. Мененкьово

Основната цел е да се определят най–важните ангажименти на УЧИЛИЩЕТО и направления на дейността му, за да се подобри обучението на учениците за безопасно ползване на улиците и пътищата.

ЧДГ “Мечтатели”, гр. Варна

Основните цели на проекта са: 1. Развиване и усъвършенстване на защитните механизми на децата,като участници в движението. 2. Да демонстрират желание да регулират поведението си съобразно правила и норми за безопасно движение. 3. Развиване на интелектуални умения на база познанието на правилата за движение на пешеходци и велосипедисти. 4. Изграждане у децата на конкретни...

ДГ “КОКИЧЕ”, с. Грашево

- Формиране на знания, умения и навици по безопасност на движението и превръщането им в поведение за съхранение, отговорност и дисциплина на пътя от ранна детска възраст. - Децата да осъзнаят себе си, като активни участници в движението по пътищата. - Да откриват опасностите, които крие улицата и да усвоят модели на безопасно поведение.