СУ “Отец Паисий”, гр. Мадан

  • 4
Наименование на институцията: СУ “Отец Паисий”, гр. Мадан
Име на кампанията или инициативата: Възпоменание на жертвите при ПТП.Състезание "Аз зная правилата!"
Кратко описание на инициативата:

Всяка година милиони души по света загиват при пътни произшествия и милиони биват ранени.Световният ден за възпоменание на жертвите при ПТП, има за цел да напомни за загиналите и да провокира отговорност у всички участници в движението по пътищата.Учениците от СУ „Отец Паисий“ гр.Мадан с ред инициативи отбелязаха този ден съвместно със служители на РУ-Мадан и родители.Призоваха за повече толерантност, уважение,предвидливост и споделена отговорност за намаляване на грешките, които водят до тези безсмислени нещастия по пътищата.

Служители на Пътна полиция при РУ на МВР – Мадан изнесоха беседи по пътна безопасност пред учениците от СУ“Отец Паисий“. Възпитаниците на училището си припомниха правилните места и начини за пресичане на пътното платно при движение в група и местата за безопасна игра. В един нестандартен и интересен час всички те си припомниха вече научени правила и усвоиха нови такива по пътна безопасност.Поставиха цветя на пешеходна пътека в гр.Мадан  съвместно със служители на РУ-Мадан раздадоха листовки на водачи на МПС ,които сами подготвиха като ги призоваха да пазят себе си и децата на пътя.Ученици съвместно с родители и представители на РУ-Мадан поставиха цветя на плоча в с.Средногорци където ученици станаха жертва на ПТП.

На 14.11.2023г. се проведе училищно състезание „Аз зная правилата!“. Беше истински празник за ученици и родители.Участниците бяха поздравени и наградени със специални грамоти от Директора на училището г-жа Шинка Хаджиева.

 

Цели на инициативата:

Да се припомни на обществеността и водачите на МПС ,че трябва да пазят себе си и децата на пътя!
Учениците да покажат своите знания и най-добрите да бъдат отличени и да бъдат пример за подражание.

Целева група: , , , ,
Период на кампанията – начална дата: 12-11-2023
Период на кампанията – начална дата: 18-11-2023
Обхват на кампанията:
Брой проведени събития и място на провеждане: 5 инициативи -СУ"Отец Паисий"гр.Мадан,с.Средногорци ,пешеходна пътека в гр.Мадан
Брой ангажирани участници: всички ученици в СУ "Отец Паисий"-539,служители на РУ-Мадан,родители, общественост,потребители в социалните мрежи
Партньори на кампанията: РУ на МВР гр.Мадан
Постигнати успехи и резултати: Популяризиране на кампанията сред потребителите в социалните мрежи и обществеността в гр.Мадан. Активно участие на родителите в кампанията.Състезанието и отбелязването на седмицата -традиция в СУ"Отец Паисий"