• 0
Наименование на институцията: ОДМВР- Шумен
Име на кампанията или инициативата: "Шофирайте разумно! Животът е с предимство", "Да пазим нашите деца" , "С предпазен колан на задната седалка", "Видими на пътя"
Кратко описание на инициативата:

През месец септември 2019 г. ОДМВР- Шумен стартира инициатива по пътна безопасност „Видими на пътя“. Всички първокласници в областния град получиха светлоотразителни аксесоари- жилетки с надпис „Видими на пътя“. Целта на инициативата е да заостри вниманието на водачите в региона и да бъдат по –бдителни и внимателни, когато видят деца до и край пътното платно. Поставени на раниците или дрехите светлоотразителните жилетки ще увеличат разстоянието, от което децата могат да бъдат забелязани на тъмно и на недобре осветени места. Полицейски служители от областната дирекция изнесоха кратки беседи по пътна безопасност в училищата в града, по време на които всички първокласници получиха своя подарък.

Цели на инициативата:

Напамаляване на броя на загиналите и пострадалите при пътнотранспортни произшествия на територията на област Шумен.

Целева група: , , , , , ,
Период на кампанията – начална дата: 15-09-2016
Период на кампанията – начална дата: 31-12-2019
Обхват на кампанията:
Брой проведени събития и място на провеждане: Всяка една от изборените инициативи е стартирала с провеждане на изнесен брифинг в Шумен. По време на кампаниите са правени множество репортажи от местните и национални медии. В последната кампания "Видими на пътя" са обхванати всички училища в гр. Шумен. За срещите на полицейските служители с над 800 първокласници, в които са изнасяни беседи по пътна безопасност са публикувани дописки и репортажи в местните медии- радиа, телевизии, електронни медии, местен ежедневник Кампанията "С предпазен колан на задната седалка" продължава и към момента. Поддържа се страница във Фейсбук, - "С предпазен колан на задната седалка", в която се качват всички инициативи от партньорите.
Брой ангажирани участници: 34
Партньори на кампанията: "Алкомет" АД - Шумен
Постигнати успехи и резултати: Към момента се наблюдава спад в пътнотранспортните произшествия с участието на деца.