Областна администрация – Габрово

  • 0
Наименование на институцията: Областна администрация – Габрово
Име на кампанията или инициативата: "ЖИВОТЪТ Е С ПРЕДИМСТВО"
Кратко описание на инициативата:

Официално събитието „ЖИВОТЪТ Е С ПРЕДИМСТВО“ е на картата на Европа, заедно с всички участници и партньори на ТИСПОЛ. Областна администрация – Габрово се включи в международната кампания EDWARD или Ден без загинал на пътя.Събитието „ЖИВОТЪТ Е С ПРЕДИМСТВО“, което обединява усилията на различни институции и организации по темата за превенция на пътния травматизъм. В рамките на инициативата всички участници и посетители ги очакваха специални демонстрации, игри, симулатор, състезания и много полезна информация свързана с безопасността на движението по пътищата. Една от най – атрактивните зони на площада беше демонстрацията на ПТП, направена от екипите на ОД на МВР – Габрово, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово, Център за спешна медицинска помощ, Български червен кръст – Габрово. Състезания с велосипеди и тротинетки, лабиринт от гуми и конуси, и други такива, бяха част от предвидените забавления за ученици и техните родители.

Цели на инициативата:

Младежите да се научат как да реагират в реална ситуация и спазването на правилата и знаците. За активните шофьори имаше леки препитвания, но и една специална награда. Доброволци на БЧК демонстрираха оказване на първа помощ в различни случаи. Създателят на мобилното приложение „iHELP-България” разясняваше възможностите на приложението. И още много други активности завършили с концерт на талантливите изпълнители от Вокална формация Upstream Voices.

Целева група: , , , , , , ,
Период на кампанията – начална дата: 16-09-2019
Период на кампанията – начална дата: 26-09-2019
Обхват на кампанията:
Брой проведени събития и място на провеждане: 1.Дефиле на картонени колички от ДГ; 2.Демонстрация на възникнало ПТП; 3.Откриване на дейностите по възрастови групи и зони: -ДА БДП; -„БЧК”; -„iHELP-България” ; -„Автомобилна администрация”; -„СБА”; -„SOS Детско селище”; -“Общински съвет по наркотични вещества” Габрово; -„Полиция”; -„ПБЗН” ; -„ЦСМП” ; -„Дом на хумора и сатирата” Габрово ; -Зона „Работилница”; -Зона „Рисуване с тебешир”; -Зона игри ; 4.Демонстрация по приложно колоездене 5.Организиране на колективна игра за финал на събитието. 6.„Мама е добър „шофьор“; 7 Екоразходка с общински електромобили; 8.Конкурс за селфи „Върви с мен!“; 9.Пешеходно предизвикателство „Крачка по крачка“; 10.Награждаване на участниците включили се в сътието. 11.Концерт - Вокална група „Up Stream Voices” - Севлиево Всички събития описани по-горе са проведени на територията на гр. Габрово - в централна градска част и пл "Възраждане", като участниците в събитието бяха деца и възрастни от цялата област.
Брой ангажирани участници: 1000
Партньори на кампанията: 1. ДА БДП; 2. РДПБЗН-Габрово; 3. ОД МВР - Габрово; 4. Община Габрово; 5. Община Севлиево; 6. Община Дряново; 7. Община Трявна; 8. РУО- Габрово; 10. ОО "Автомобилна администрация" - Габрово 11. СБА - Габрово; 12. БЧК - Габрово; 13. ЦСМП - Габрово; 14. iHELP България; 15. SOS Детски селища - Трявна; 16. Дом на хумора и сатирата - Габрово; 17. UpStream Voices - Севлиево; 18. Автоморга "Карталов" - Габрово 19. Детски градини от Област Габрово; 20. Училища от Област Габрово;
Постигнати успехи и резултати: Обогатяване знанията на деца и възрастни (водачи, пешеходци, пътници, велосипедисти)за безопасно шофиране, пресичане, колоездене при спазване на правилата за движение. Дейности насърчаващи участниците в пътното движение да мислят за безопасността, докато шофират, вървят пеша или карат велосипед. Институции пряко или косвено свързани с безопасността на движението по пътищата. Обединиявайки усилия те отправиха апел към всички да бъдат внимателни и толерантни на пътя. Към тях се присъединиха и ученици и деца от детските градини от областта, които участваха активно в организираното мероприятие „ЖИВОТЪТ Е С ПРЕДИМСТВО“, където всички участници обогатиха знанията си по темата „пътна безопасност“. „Най-ценното за всеки е живота, ето защо вярвам че всички заедно, обединени в една обща кауза можем да направим така, че да има все по-малко поводи да слушаме във новините за поредните пътно-транспортни произшествия и жертви по пътищата на страната ни. Освен необходимите мерки…най-важното е всички ние да имаме самосъзнание, да бъдем внимателни и да бъдем отговорни. Със всичко, което ще се случи днес, ние си поставяме една единствена цел – да насърчим всички участници в движението да мислят на първо място за безопасността, докато шофират, докато вървят пеша или докато карат велосипеди. Малките промени във нашето поведение могат да бъдат изключително важни, затова нека не забравяме коланите и намалим скоростта, защото „ЖИВОТЪТ Е С ПРЕДИМСТВО”!!!