• 4
Наименование на институцията: РАЙОННО УПРАВЛЕНИЕ – ЦАРЕВО
Име на кампанията или инициативата: младши автоконтрольор Румен Колев
Кратко описание на инициативата:

Ръководството на РУ – Царево към ОДМВР – Бургас, Ви представя служител на „Пътна полиция“ към група „Охранителна полиция“, младши автоконтрольор Румен Колев, който взе участие съвместно с колегите си от районното управление и други институции при преодоляване на бедствието, сполетяло Община Царево на 05.09.2023г.

Румен Колев е служител в МВР от шест години, три от които работи в РУ – Царево, като работа в системата започва в 07 РУ към СДВР гр. София, където през летния сезон на 2020г. е командирован в гр. Царево, в РУ – Царево и работи за обезпечаване на обществения ред. Като местен човек, след прекараната командировка му допада екипа на РУ – Царево, както и градчето, в което е израснал и решава заедно със съпругата си, също служител на МВР да се преместят да живеят и работят в  Царево.

На 05.09.2023г. по време на природното бедствие, младши автоконтрольор Румен Колев, докато изпълнява служебните си задължения, заедно с колегата си Стефан Диханов на третокласния път Царево – Ахтопол на 3 км. след гр. Царево, остават блокирани до преляло дере, където се грижат за безопасността на хората, за да не премине някой през преливащата над 150 см. над пътя бързо течаща вода, като спасяват и човек, чийто автомобил бива залят от придошлата вода. Малко след това, когато временно водата спада минават от другата страна на дерето и извършват обход, като връщайки се същото дере е преляло отново, но вече има доста струпани автомобили, които оказва се не могат и да се върнат, тъй като всички дерета са прелели и се е получил капан. Там на място Румен Колев и колегата му Стефан Диханов часове наред под проливния дъжд, обезпечават безопасността на хората, като грижовно периодично минават от автомобил на автомобил, покрай струпалите се над 20 автомобили и разговарят с хората, като им дават кураж и ги успокояват да са търпеливи и че са в безопасност, когато случайна гражданка е заснела полицай Колев и е качила пост в социалните мрежи, който бързо се разпространява измежду хиляди хора. Вследствие на  този пост полицай Колев е канен да дава интервюта за няколко телевизии, вестници и други медии, като два пъти е канен в студиото на Лора Крумова в предаването „На фокус“, като акцент на интервютата с него е доброто, което трябва да е на дневен ред на всички ни.

Цели на инициативата:

Преодоляване на бедствието, сполетяло Община Царево на 05.09.2023г.

Целева група:
Период на кампанията – начална дата: 14-03-2023
Период на кампанията – начална дата:
Обхват на кампанията:
Брой проведени събития и място на провеждане: 1
Брой ангажирани участници:
Партньори на кампанията:
Постигнати успехи и резултати: