Международен панаир Пловдив АД

  • 0
Наименование на институцията: Международен панаир Пловдив АД
Име на кампанията или инициативата: Разяснителна кампания „Отговорни на пътя“
Кратко описание на инициативата:

За втори път бе проведена мащабна акция за пътна безопасност, която бе включена в програмата на „Ауто сити Пловдив 2019“, част от Международен технически панаир, който се проведе от 23 до 28 септември 2019г. Експерти от Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ даваха полезна информация и съвети за превантивни действия за намаляване на конфликтите по пътя. Специалисти от ОД на МВР Пловдив провеждаха на модулната площадка открити уроци по безопасност на движението на ученици от няколко Пловдивски училища и от други градове. Всички получаваха листовки и брошури с полезни съвети. Активисти на БЧК им показваха как да оказват първа помощ на пострадали. В акцията се включи и известните пилоти от рали клуб “Щереви рали тим” които всеки ден обясняваха какви са рисковете от високите скорости и убеждаваха , че те са само за специалните трасета, а не за населени места и шосета . На всички посетители /22 000/ се раздаваха рекламни книжки с полезна информация за санкции и глоби, ученически програми както и шапки и листовки за безопасно шофиране. Кампанията продължи и през м. октомври във връзка с настъпването на зимния сезон.

Цели на инициативата:

1) полезна информация за безопасно шофиране; 2) Съвети за намаляване на пътно -транспортните произшествия и травматизма; 3) Разяснения за подобряване на отношенията между участниците в движението и овладяване на агресивността. 4) Консултации за процедурите и необходимите документи за регистрация при закупуване на нов автомобил. 5/ повишаване спокойствието и сигурността по пътищата 6/ акцентира на информираността и дисциплинирането на участниците в движението

Целева група: , , , , , , , ,
Период на кампанията – начална дата: 23-09-2019
Период на кампанията – начална дата: 28-09-2019
Обхват на кампанията:
Брой проведени събития и място на провеждане: Кампанията "Отговорни на пътя"се проведе в рамките на специализираната изложба "Ауто Сити Пловдив",част от Международен Технически Панаир 2020.По същото време се проведоха още 4 специализирани изложения: Машиностроене, Стройтех, Енеко, Инфотех.Кампанията се провеждаше 6 дена по време на изложението по 8 часа на ден.
Брой ангажирани участници: 9999
Партньори на кампанията: Областната дирекция на МВР в Пловдив, сектор „Пътна полиция“, Областната администрация Пловдив, Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата"Български червен кръст, клуб „Щереви Рали Тим" , РУО МОН и организаторите на изложението Международен панаир Пловдив.
Постигнати успехи и резултати: Кампанията предизвика голям обществен и медиен интерес, провлече голям брой посетители, предостави полезна и изчерпателна информация за пътната безопасност, спомогна за повишаване на доверието в институциите, информира посетителите за необходимите документи и процедури при регистрация на закупено ново МПС,информира за глобите и нарушенията, припомни правилата за безопасно поведение на децата