• 2
Наименование на институцията: Георги Стоянов
Име на кампанията или инициативата: До този момент книгата и кампанията са представяни в предаванията "Преди обед" /bTV/, Събуди се" /Нова тв/, "Директно" /Bulgaria On Air"/, "Ники Кънчев Шоу" /Дарик радио/, БНР и редица електронни медии
Кратко описание на инициативата:

Книгата “Останете живи” поставя акцента върху човешкия фактор за войната по пътищата и разказва истории на хора, участвали или засегнати по един или друг начин от пътнотранспортно произшествие – участници в инциденти, свидетели на катастрофи, полицаи, близки и приятели на загинали и ранени, очевидци. Наред с истинските истории, които са събрани в изданието, то предлага на читателите и статистически данни, показателни за тенденциите при пътнотранспортните произшествия, както и полезни за младите хора съвети за действие при катастрофи и за оказване на помощ на пострадали. Официалната фейсбук страница на книгата “Останете живи” – https://www.facebook.com/ostanetezhivi/ към момента има близо 1400 последователи, като в нея се отразяват всички срещи с младежите от страната. Хора, съпричастни към каузата, изпращат снимки с послания, насочени срещу войната на пътя, които се публикуват в нея.

Цели на инициативата:

Книгата “Останете живи” и кампанията по представянето й имат за цел да изградят инстинкт за самосъхранение у младите хора, да им помогнат да се предпазят от това да станат част от черната статистика на загиналите, ранените или причинилите смърт на пътя. Мисията на изданието е да предупреди колкото се може повече подрастващи момчета и момичета, както и бъдещи и настоящи шофьори за отговорностите им на пътя.

Целева група: , , , , , , , ,
Период на кампанията – начална дата:
Период на кампанията – начална дата:
Обхват на кампанията:
Брой проведени събития и място на провеждане:
Брой ангажирани участници: 1
Партньори на кампанията: Чат от събитията се реализират с подкрепата на общини и училища.
Постигнати успехи и резултати: "Останете живи" вече е част от десетки училищни и общински библиотеки. До този момент книгата е представена пред хиляди ученици от цялата страна - организирани са събития във Варна, Пловдив, Стара Загора, Горна Оряховица, Враца, Плевен, Смолян, Велико Търново, Долна Митрополия, Тръстеник, Пордим, Царево, Приморско, СОК "Камчия"... Предстоят още много срещи, по време на които учениците научават подробности около създаването на книгата и историите на хората в нея, прожектират им се снимки от пътни инциденти и четат откъси от нея. Кампанията ще продължи през цялата настояща учебна година. Срещите и представянето на книгата заострят вниманието на младите хора върху това, което е в техните възможности – да спазват правилата за движение по пътищата и като шофьори, когато станат такива, и като пешеходци, каквито са сега. Подкрепата си към "Останете живи" заявиха и много популярни личности - тв водещият Ники Кънчев, евродепутатът Андрей Ковачев, естрадната легенда Богдан Томов, световният шампион по бокс Детелин Далаклиев, втората тенис ракета на България Димитър Кузманов, легендарният гимнастик Йордан Йовчев, надеждата ни в олимпийското карате Ивет Горанова, световният шампион по бокс Детелин Далаклиев и др.