Вера Черкезова – Радио Веселина

  • 0
Наименование на институцията: Вера Черкезова – Радио Веселина
Име на кампанията или инициативата: Радио Веселина
Кратко описание на инициативата:

Сезон 2 на кампанията на “Капучино” за безопасно шофиране „Мисия Отговорен Шофьор“ е посветена на най-малките. В рамките на изданието на кампанията, заедно с Фондация “Приказка за пътя” подарихме открит урок-спектакъл за правилата за движение на три столични училища – 28 СУ “Алеко Константинов”, 55 СУ “Петко Каравелов” и 73 СУ “Владислав Граматик”. Родителите, които са слушатели на радио Веселина се включиха като ни разказаха как те учат своите деца да бъдат внимателни на пътя, да познават правилата за движение и др. Своите съвети и личен пример дадоха експерти, свързани с безопасността на движение, популярни лица от шоубизнеса.

Цели на инициативата:

Децата да научат важни правила за пътната безопасност под формата на игри, в рамките на интерактивния образователен спектакъл “Приказка за пътя”. Припомнихме на децата как и къде се пресича правилно, научихме ги как се оказва първа помощ на пострадал при пътно произшествие, как се използва телефон 112 и др.

Целева група: , , , ,
Период на кампанията – начална дата:
Период на кампанията – начална дата:
Обхват на кампанията:
Брой проведени събития и място на провеждане:
Брой ангажирани участници: 2000
Партньори на кампанията: Фондация "Приказка за пътя" SDI застрахователен брокер Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" Отдел "Пътна Полиция" към ГД "Национална полиция" Българска асоциация на пострадали при катастрофи
Постигнати успехи и резултати: Учениците от различни класове в 3-те столични училища, на които подарихме интерактивния спектакъл "Приказка за пътя" научиха повече какви са техните задължения като пешеходци, когато карат колела, как се оказва първа помощ на пострадал, защо е важно използването на обезопасителни колани, столчета и т.н Всекидневно от ефира на радио Веселина припомняхме на родителите как да спазват правилата за движение, да пазят себе си и децата си и др.