• 0
Наименование на институцията: БНР Бургас
Име на кампанията или инициативата: БНР Бургас
Кратко описание на инициативата:

БНР Бургас продължава своята мащабна кампания за пътна безопасност. Тя се посвещава на децата загинали на пътя. И тази година продължихме с раздаването на стикерите с посланието “Спри! Дай път на пешеходец”. Повече от 60 000 шофьори са залепили стикери с посланието, подкрепяйки кампанията ни. Като обществена медия продължаваме да отразяваме и актуални теми свързани с безопасността на пътя. Като темата за тротинетките, например. От тази година БНР Бургас е партньор и на новосъздадената фондация “Евелин Дуков”, която бе създадена в памет на загинал на пътя колоездач. За да осъществим тези инициативи, имаме активната подкрепа на Бургаската полиция, Община Бургас, БЧК Бургас, както и много младежки доброволчески организации. Предоставяме част от репортажите и статиите, които екипът на БНР Бургас е отразил през годината: *Можем ли с общи усилия да намалим жертвите на пътя? (09.04.19) https://bnr.bg/burgas/post/101167336 *Първи урок за първолаците – как да пресичат безопасно (17.09.19) https://bnr.bg/burgas/post/101167225/ *БНР Бургас участва в празника на полицията с кампанията си за пътна безопасност (05.07.19) https://bnr.bg/burgas/post/101141176 *Фондация “Евелин Дуков” срещу войната на пътя (02.11.19) https://bnr.bg/burgas/post/101186563 *Агенцията за безопасност по пътищата въвежда регулация за използването на тротинетките (20.08.19) https://bnr.bg/burgas/post/101161007 *Триколките – без регламент и без законова рамка (25.07.19) https://bnr.bg/burgas/post/101148500

Цели на инициативата:

С атрактивни репортажи, анализи на специалисти, радиопредавания, превантивни кампании сред деца и младежи, БНР Бургас влага целия си ресурс, за да промени черната статистика на пътя. От тази година сме партньори на Фондация “Евелин Дуков”. Тя бе създадена в памет на колоездач от Царево, който загуби живота си, блъснат от пиян шофьор. Медията ни е една от отличените в лицето на журналиста Даниела Костадинова. Продължаваме да отразяваме и важни за обществото теми, свързани с пътната безопасност. Освен в сайта и социалните мрежи, посланията звучат и в ефира на медията. Всеки ден многократно призоваваме слушателите ни да карат безопасно, със затегнати колани и да спират на пешеходни пътеки. Така целият екип на БНР Бургас отново се надява да заостри вниманието на обществото към този изключително сериозен проблем и с общите усилия на различни организации да направи Бургас по-безопасен и да намали жертвите на пътя, както и пътния травматизъм.

Целева група: , , , , , , ,
Период на кампанията – начална дата:
Период на кампанията – начална дата:
Обхват на кампанията:
Брой проведени събития и място на провеждане:
Брой ангажирани участници: 50
Партньори на кампанията: БЧК Бургас ОД на МВР Бургас Община Бургас
Постигнати успехи и резултати: Повече от 60 000 водачи са залепили стикерите "Спри! Дай път на пешеходец" в Бургас. Пред нашите доброволци и техните деца, те са дали обещание да бъдат по-отговорни на пътя и да запазят живота на пешеходците. Кампанията ни е все по-разпознаваема и заостря вниманието на пешеходци и шофьори. За работата си по теми свързани с безопасността на пътя, журналистът Даниела Костадинова спечели наградата на Фондация "Евелин Дуков". Благодарение на партньорството с Бургаската полиция можем да отчетем и, че пътният травматизъм в града значително е намалял.