loading...
тел. 02/952-6666, 0886 000 808   email: image  

Регламент на Годишни награди за пътна безопасност 2019

image

Могат да кандидатстват реализирани инциативи за пътна безопасност в следните категории:

  1. Инициативи за пътна безопасност от фирми и корпорации в Годишни награди за пътна безопасност.
  2. Инициативи за пътна безопасност от държавни институции, общини или местни администрации в Годишни награди за пътна безопасност.
  3. Инициативи за пътна безопасност от неправителствени организации в Годишни награди за пътна безопасност.
  4. Инициативи за пътна безопасност от учебни заведения в Годишни награди за пътна безопасност.
  5. Журналистически материали, видеофилми, публикации в пресата, журналисти, предавания и медии, отразяващи проблемите на пътната безопасност.
  6. Специална награда на служител на пътна полиция, предотвратил пътен инцидент или участвал в спасяване или оказал помощ на пострадали при ПТП в Годишни награди за пътна безопасност.

Всеки кандидат попълва заявление за участие, връзка към което има в съответната категория.

Нашето изтъкнато жури ще оцени постъпилите проекти в различните категории. Награждаването ще се състои на 28 януари 2020 г. от 18:30 ч. в Сити Марк Арт Център.

Фондация Годишни награди за пътна безопасност

image

Въпреки напредъка, който сме постигнали досега в пътната безопасност, ситуацията в България поражда безпокойство. През последните години броят на жертвите на пътя пълзи трайно нагоре. За 2017 г. България е водеща сред страните-членки на ЕС в черната статистика с над 90 загинали на 1 млн население. В същото време средната стойност за ЕС е около 50 на 1 млн. жители.

* По данни на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата и публикации в медиите.