loading...
тел. 02/952-6666   email: image  

Журналистически материали, видеофилми, публикации в пресата, журналисти, предавания и медии, отразяващи проблемите на пътната безопасност

Вижте всички номинации
Име на авторите:  Вера Черкезова
Електронна страница:   виж в нов прозорец
Facebook страница:   виж в нов прозорец
Име на материала, видеофилма или публикацията:  Кампания "Мисия Отговорен шофьор"
Кога е излъчен:  11.06.2018
В коя медиа:  Радио Веселина
Кратко описание на материала:
Кампанията "Мисия Отговорен шофьор" е идея на водещата на сутрешния блок "Капучино" Вера Черкезова. От 11 до 29 юни 2018 г, всяка делнична сутрин, специалисти, ангажирани с пътната безопасност и лекари се включиха със съвети към всички шофьори за безопасно шофиране, а популярни личности от света на спорта, телевизията, музиката и киното и др. споделиха опита си зад волана и отправиха своя призив към шофьорите. Всяка сутрин, слушателите пък си припомняха правилата за движение под формата на игра, като отличниците получиха и наградите на нашите партньори.
Цели на проекта:
С кампанията "Мисия Отговорен шофьор", радио Веселина се присъедини към борбата за намаляване на жертвите по пътя. Нашата основна цел е да накараме всички шофьори да станат по-толерантни и внимателни на пътя. И най-важното - да припомним на всички основните правила, които всеки сядащ зад волана трябва да знае.
Целева група:  пешеходци, водачи, пътници, велосипедисти, деца, употреба на алкохол, колани, висока скорост
Обхват на кампанията:  национален
Брой ангажирани участници:  2000
Партньори на кампанията:
Пътна Полиция
Съюз на автомобилистите в България
SDI
Центрове за гуми Диана
Постигнати успехи и резултати:
Само за 15 дни, ние успяхме да ангажираме хиляди слушатели да си изпробват знанията в нашите радиолистовки, накарахме ги да мислят, а и да прочетат отново Правилника за движение. Надяваме се, че примерът, който дадоха в ефир техните любимци /родните ни звезди/ пък ще ги накара и те да бъдат пример за своите деца и приятели. И това е само началото, защото "Мисия Отговорен Шофьор" продължава и през 2019.
Видео от инициативата:   виж в нов прозорец
Снимки от инициативатаСнимки от инициативата

Номинацията е изпратена в 19:13 на 13.12.2018

Вижте всички номинации