loading...
тел. 02/952-6666   email: image  

Инициативи за пътна безопасност от държавни институции, общини или местни администрации

Вижте всички номинации
Наименование на институцията:  Областна администрация – Габрово
Електронна страница:   виж в нов прозорец
Facebook страница:   виж в нов прозорец
Име на кампанията или инициативата:  „Моят безопасен път до училище” - конкурс и изложба на детски рисунки
Кратко описание на инициативата:
На 16 ноември 2018 г. в Областна администрация – Габрово се откри изложба с детски рисунки на ученици от I до IV клас от област Габрово, които рисуваха на тема „Моят безопасен път до училище“.
След откриване на изложбата бяха раздадени тематични награди на най-изявените художници. Веднага след това участниците се включиха в кратка беседа по пътна безопасност с началника на сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР – Габрово и пътен полицай №1 за област Габрово.
В рамките на мероприятието доброволците при БЧК – Габрово направиха демонстрация по оказване на първа помощ.
Проявата е част от мероприятията, предвидени от Областната комисия по безопасност на движение по пътищата по повод отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия. В седмицата от 19 до 23 ноември 2018 г. във всички училища на територията на област Габрово беше включена темата за безопасно движение по пътищата в часа на класа.
Цели на инициативата:
Да се привлече вниманието, както на децата, така и на възрастните към темата с пътнотранспортните произшествия и към потенциалните заплахи, на които са подложени всички участници в движението и да се повиши информираността за мащабите на проблема и последствията за семействата и обществото.
Целева група:  деца
Период на кампанията – начална дата:  06.11.2018
Период на кампанията – крайна дата:  23.11.2018
Обхват на кампанията:  регионален
Брой проведени събития и място на провеждане:
Областен конкурс за детска рисунка „Моят безопасен път до училище” – 06.11 – 14.11.2018 г. – Областна администрация - Габрово
Изложба с рисунки на деца на тема „Моят безопасен път до училище“ – 16.11.2018 г. – сграда на Областна администрация – Габрово
Беседа по безопасност на движението по пътищата с участието на Сектор „Пътна полиция” Габрово – заседателна зала на Областна администрация – Габрово
Демонстрация по оказване на първа помощ на пострадал – заседателна зала на Областна администрация – Габрово
Включване на темата за безопасно движение по пътищата в часа на класа от 19 до 23 ноември 2018 г. - всички училища на територията на Област Габрово
Брой ангажирани участници:  150
Партньори на кампанията:
•Регионално управление на образованието – Габрово
•Сектор „Пътна полиция” – Габрово
•Български червен кръст – Габрово
Постигнати успехи и резултати:
Четири институции в лицето на областния управител, началника на сектор „Пътна полиция“ – Габрово, Регионалното управление на образованието – Габрово и БЧК – Габрово насочиха отново вниманието към проблема със зачестилите пътно-транспортни произшествия. Обединиявайки усилия те отправиха апел към всички да бъдат внимателни и толерантни на пътя. Към тях се присъединиха и ученици от областта, които участваха в конкурс на тема „Моят безопасен път до училище“. Конкурсът за рисунки, беседите, демонстрациите са различни форми, които обогатиха знанията на децата по темата „пътна безопасност“.
В рамките на конкурса бяха получени 85 рисунки, което показва широко внимание към проблема. 30 от тях са селектирани и представени в изложба в Областната администрация, която беше открита тържествено. Връчени бяха три награди и една специална на: Елица Чукова от ОУ „Ран Босилек“ Габрово, Нели Лалева от СУ „Васил Левски“ Севлиево, Елица Петкова и Милица Касабова от СУ „Отеци Паисий“.
Всички рисунки, получени в рамките на конкурса се съхраняват в заседателната зала на администрацията, за да може да напомнят на възрастните, че трябва да бъдат внимателни на пътя.
„Пожелавам ви вашият безопасен път до училище да се превърне във вашия безопасен път в живота и света на възрастните. И когато пътувате не забравятйте, че някой ви обича и ви чака“ – призив на областния управител на област Габрово Невена Петкова към всички участниците в движението.
Снимки от инициативатаСнимки от инициативатаСнимки от инициативата

Номинацията е изпратена в 16:03 на 04.12.2018

Вижте всички номинации