loading...
тел. 02/952-6666, 0886 000 808   email: image  

Инициативи за пътна безопасност от неправителствени организации

« Всички номинации в категория Инициативи за пътна безопасност от неправителствени организации

Наименование на организацията:  Студентски съвет на УХТ - Пловдив
Име на кампания или инициатива:  Празнувай отговорно
Кратко описание на материала:
Кампания 2018-2019 година на студентите във връзка с празничните дни, Великден,8 ми-декември, Коледа,Нова година и също така, във връзка с превенция на пътните произшествия със студенти и млади хора,насочена срещу употребата на алкохол,наркотици,скорост и други причини за катастрофи.
Кампанията е подкрепена от КАТ-Пътна полиция от МВР град Пловдив,Областна администрация,Община Пловдив, БЧК и неправителствени организации и всички 51 университета в страната, ръководствата и студентски съвети към висшите училища в България и Национално представителство на студентските съвети в Република България.
Цели на инициативата:
Превенция на пътните произшествия не само в дните около празниците,но и активно участие и отговорност в решаване на проблемите по пътната безопасност и активността на младите хора. Стремежа за организиране на групови пътувания по празниците.
Целева група:  пешеходци, водачи, пътници, велосипедисти, деца, употреба на алкохол, колани, висока скорост, други
Период на кампанията – начална дата:  03.12.2018
Период на кампанията – крайна дата:  31.12.2019
Обхват на кампанията:  национален
Брой проведени събития и място на провеждане:
3/12/2018 и 3/12/2019 г - пресконференции пред местни и национални медии с участие на организатори и всички ръководства на 51 университета в страната, демонстрация от БМЧК с кукли магети, първа долекарска помощ, дегустация на качествен и некачествен алкохол, музикално изпълнение на АМТИИ - гр. Пловдив, символично пускане на гълъби в небето,символично затваряне на булеварда/улицата пред УХТ с надпис "Празнувай отговорно", символично шествие на главната пешеходна улица
Медицински университет.
3-31/12/2018 – 01.12.2019 онлайн кампания;
Брой ангажирани участници:  3000
Партньори на кампанията:
КАТ- Пътна полиция, МВР - гр. Пловдив, БЧК, Областна управа, Община Пловдив, неправителствени организации,сдружения, Национално представителство на студенските съвети в Република България, всички 51 университета в страната.
Постигнати успехи и резултати:
Целите на кампанията, които си поставят студентите- да изострят вниманието на колегите си по време на празненствата за 8-ми декември и другите празнични дни през годината, към отговорността, която имат за себе си и пред обществото с поведението си на пътя и в обектите за хранене и развлечение.
Кампанията на Студентски съвет на УХТ беше възприета за национална кауза от Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети с пълно мнозинство и също с пълно мнозиство бе взето решение тя да бъде обявена за национална кампания.
За 5-та поредна година студентите от цялата страна призив за отговорно поведение в празничните дни.
В рамките на програмата, която съпътства кампанията, са проведени множество мероприятия и инициативи,
Организатор на кампанията е Национално представителство на студентските съвети в Република България под координацията на Студентски съвет на УХТ - Пловдив, а партньори са КАТ Пътна полиция –МВР и Български червен кръст.
Видео от инициативата:   виж в нов прозорец
Снимки от инициативатаСнимки от инициативатаСнимки от инициативата

Номинацията е изпратена в 23:26 на 30.11.2019

Вижте всички номинации