loading...
тел. 02/952-6666, 0886 000 808   email: image  

Инициативи за пътна безопасност от държавни институции, общини или местни администрации

« Всички номинации в категория Инициативи за пътна безопасност от държавни институции, общини или местни администрации

Наименование на институцията:  Столична община - район "Сердика"
Електронна страница:   виж в нов прозорец
Име на кампанията или инициативата:  Дете на пътя – отговорност и надежда на възрастните
Кратко описание на инициативата:
„Дете на пътя – отговорност и надежда на възрастните“ е инициатива, чрез която район „Сердика“ – Столична община затвърждава ангажираността на местната държавна администрация, на служителите, на жителите и гостите на нашия град към опазване на живота и здравето на децата на пътя, към безопасното им израстване, за изграждане на култура за верен избор на форми за мобилност, за спортна активност и безопасно управление на велосипед, като и за разгръщане на творческите заложби, талантите и способностите на децата и на млади хора.
Цели на инициативата:
Обучение и придобиване на знания и умения на учители, родители, доброволци, деца и ученици. Акцент върху Европейската седмица на мобилността.Целогодишно спазване на правилата за движение на пътя.Издадена забавна книжка за деца "София и нейният приятел Ауто" с русунка на пътен знак от всяко дете.
Целева група:  пешеходци, водачи, пътници, велосипедисти, деца, употреба на алкохол, колани, висока скорост, други
Период на кампанията – начална дата:  07.05.2019
Период на кампанията – крайна дата:  20.11.2019
Обхват на кампанията:  местен
Брой проведени събития и място на провеждане:
Издадени и разпространени 1000 броя забавна книжка за деца "София и нейният приятел Ауто", свързана с пътното движение и отговорностите на малки и големи. Организирано и проведено едно обучение на педагогически специалисти на тема: Модели на практическа работа и интерактивни занимания по БДП в образователните институции и в неформална среда. Организация и методика на обучението“;Провеждане на Районен празник, посветен на пътната безопасност и отговорността на възрастните към живота и здравето на децата на пътя, по време на Европейската седмица на мобилността.
Брой ангажирани участници:  480
Партньори на кампанията:
СБДДС-Столична община, Сдружение "СБА Безопасно движене", БЧК, Сдружение "Алианс за обучение и квалификация - АОК", Независим учителски синдикат /НУС/
Постигнати успехи и резултати:
Издадена забавна книжка за деца "София и нейният приятел Ауто" , свързана с пътното движение и отговорностите на малки и големи.
Организиране и провеждане на обучение на педагогически специалисти на тема: "Модели на практическа работа и интерактивни занимания по БДП в образователните институции и в неформална среда. Организация и методика на обучението“, в партньорство с обучаваща организация, вписана в Регистъра на МОН за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти.
Снимки от инициативатаСнимки от инициативатаСнимки от инициативата

Номинацията е изпратена в 16:28 на 29.11.2019

Вижте всички номинации