loading...
тел. 02/952-6666, 0886 000 808   email: image  

Журналистически материали, видеофилми, публикации в пресата, журналисти, предавания и медии, отразяващи проблемите на пътната безопасност

« Всички номинации в категория Журналистически материали, видеофилми, публикации в пресата, журналисти, предавания и медии, отразяващи проблемите на пътната безопасност

Име на авторите:  БНР Бургас
Електронна страница:   виж в нов прозорец
Facebook страница:   виж в нов прозорец
Име на материала, видеофилма или публикацията:  Кампанията за пътна безопасност на БНР Бургас "Спри! Дай път на пешеходец"
Кога е излъчен:  09.04.2019
В коя медиа:  БНР Бургас
Кратко описание на материала:
БНР Бургас продължава своята мащабна кампания за пътна безопасност. Тя се посвещава на децата загинали на пътя. И тази година продължихме с раздаването на стикерите с посланието "Спри! Дай път на пешеходец". Повече от 60 000 шофьори са залепили стикери с посланието, подкрепяйки кампанията ни.

Като обществена медия продължаваме да отразяваме и актуални теми свързани с безопасността на пътя. Като темата за тротинетките, например.

От тази година БНР Бургас е партньор и на новосъздадената фондация "Евелин Дуков", която бе създадена в памет на загинал на пътя колоездач.
За да осъществим тези инициативи, имаме активната подкрепа на Бургаската полиция, Община Бургас, БЧК Бургас, както и много младежки доброволчески организации.

Предоставяме част от репортажите и статиите, които екипът на БНР Бургас е отразил през годината:


*Можем ли с общи усилия да намалим жертвите на пътя? (09.04.19) https://bnr.bg/burgas/post/101167336

*Първи урок за първолаците - как да пресичат безопасно (17.09.19) https://bnr.bg/burgas/post/101167225/

*БНР Бургас участва в празника на полицията с кампанията си за пътна безопасност (05.07.19) https://bnr.bg/burgas/post/101141176

*Фондация "Евелин Дуков" срещу войната на пътя (02.11.19) https://bnr.bg/burgas/post/101186563

*Агенцията за безопасност по пътищата въвежда регулация за използването на тротинетките (20.08.19) https://bnr.bg/burgas/post/101161007

*Триколките – без регламент и без законова рамка (25.07.19) https://bnr.bg/burgas/post/101148500
Цели на проекта:
С атрактивни репортажи, анализи на специалисти, радиопредавания, превантивни кампании сред деца и младежи, БНР Бургас влага целия си ресурс, за да промени черната статистика на пътя.
От тази година сме партньори на Фондация "Евелин Дуков". Тя бе създадена в памет на колоездач от Царево, който загуби живота си, блъснат от пиян шофьор. Медията ни е една от отличените в лицето на журналиста Даниела Костадинова.
Продължаваме да отразяваме и важни за обществото теми, свързани с пътната безопасност.
Освен в сайта и социалните мрежи, посланията звучат и в ефира на медията. Всеки ден многократно призоваваме слушателите ни да карат безопасно, със затегнати колани и да спират на пешеходни пътеки.
Така целият екип на БНР Бургас отново се надява да заостри вниманието на обществото към този изключително сериозен проблем и с общите усилия на различни организации да направи Бургас по-безопасен и да намали жертвите на пътя, както и пътния травматизъм.
Целева група:  пешеходци, водачи, пътници, велосипедисти, деца, употреба на алкохол, колани, висока скорост
Обхват на кампанията:  регионален
Брой ангажирани участници:  50
Партньори на кампанията:
БЧК Бургас
ОД на МВР Бургас
Община Бургас
Постигнати успехи и резултати:
Повече от 60 000 водачи са залепили стикерите "Спри! Дай път на пешеходец" в Бургас. Пред нашите доброволци и техните деца, те са дали обещание да бъдат по-отговорни на пътя и да запазят живота на пешеходците.
Кампанията ни е все по-разпознаваема и заостря вниманието на пешеходци и шофьори.
За работата си по теми свързани с безопасността на пътя, журналистът Даниела Костадинова спечели наградата на Фондация "Евелин Дуков".
Благодарение на партньорството с Бургаската полиция можем да отчетем и, че пътният травматизъм в града значително е намалял.
Видео от инициативата:   виж в нов прозорец
Снимки от инициативатаСнимки от инициативатаСнимки от инициативатаСнимки от инициативатаСнимки от инициативата

Номинацията е изпратена в 17:37 на 27.11.2019

Вижте всички номинации